top of page

HEERLIJK ONTHAASTEN IN VAKANTIEHUIS Á L' AISE

Wandelvakantie Bourgogne > Nièvre > Denault-Corancy

Dit sfeervolle Bourgondische vakantiehuis , gelegen in een heuvellandschap nabij bossen en het meer Lac de Panneciere , is vooral geliefd bij natuurliefhebbers, rustzoekers en sporters.

 

Het is een ideale plek om te onthaasten en te genieten van het goede Franse leven. U kunt direct vanuit het huis gaan wandelen of fietsen.

CONTACTGEGEVENS

Jacqueline Simmers is lid sinds 09/05/2024. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag.

Telefoonnummer:
 

www.vacances-morvan.com

vertrekdata

VERTREKDATA

Op aanvraag.

praktische info

PRAKTISCHE INFO:

Op aanvraag.

OMGEVING

De wandelaar komt in de Morvan goed aan zijn trekken. Er zijn zeer veel wandelpaden uitgezet. De lokale toeristenbureaus hebben brochures over korte en langere tochten in de directe omgeving. Twee bekende langeafstandswandelroutes die door de Morvan lopen zijn de Grande Randonnée GR 13 en de ‘Tour du Morvan’ (beide passeren op slechts een paar honderd meter van het huis).

 

In het boekje “Le Morvan- balades à pieds” staan 30 wandeltochten en 5 weekendtochten die zeer de moeite waard zijn (boekje aanwezig).

 

De heuvels van Bourgondië zijn een ideaal fietsgebied, als u tenminste wat klimmersambitie heeft. Voor mountainbikes zijn er meer dan 2000 kilometer aan fietspaden uitgezet.

Culturele uitstapjes kunt u maken naar o.a. Vezelay, Avallon, Autun, Nevers en Beaune. Er zijn veel archeologische bezienswaardigheden uit de Gallo- Romeinse periode.

Ook is er in de zomerperiode ieder weekend wel ergens een brocante (rommelmarkt), naast een rijk aanbod van zomerfestivals, markten en dorpsfeesten.

Lekker zwemmen kun je in het Lac des Settons en in het nabij gelegen Lac de Pannecière.

In de buurt (max. 30 minuten per auto): mountainbiken, kanovaren , vissen en paardrijden.

De Morvan biedt u volop de gelegenheid om de natuur in te trekken. Of het nu gaat om het observeren van vogels, het genieten van flora, amfibieën, mossen, paddenstoelen of sterren. Ieder jaargetijde heeft zijn charme. Vanuit huis stapt u meteen dit prachtige, heuvelachtige landschap in om te genieten van al het moois dat de Morvan te bieden heeft.

Het stadje Chateau-Chinon ligt op 10 km afstand. Hier zijn supermarkten, een bakker, diverse terrasjes , winkeltjes en restaurants.

Culinair en wijn

Op ongeveer een uurtje rijden van uw vakantiehuis liggen: ten noorden de Chablisstreek, ten westen de Sancerre en de Pouilly’s en ten oosten de wijnstreek van de Bourgogne. Er zijn in die omgeving ook vele wijnhuizen te bezoeken waar u naar hartenlust kunt proeven welke wijn bij u past.

In de directe omgeving is een aantal restaurants te vinden, van eenvoudig tot meer culinair. Ook de echte culinaire liefhebber kan in de Morvan aan zijn trekken komen.

Informatie zit in de map die in het woonhuis ligt.

download

DOWNLOADS:

 

bottom of page