top of page

MAS BOUZIGE

Wandelvakantie Languedoc-Roussillon > Gard > Allègre-Les-Fumades

Op vakantie naar de Languedoc regio in Frankrijk. Het subtropische klimaat van Languedoc-Roussillon spreekt vele vakantiegangers aan.

 

Deze regio in Zuid-Frankrijk biedt een zeer gevarieerd landschap: stranden aan de Middellandse Zee, bergen van de Pyreneeën tot de Cevennen, het grootste natuurpark van het Franse vaste land.

CONTACTGEGEVENS

Thomas & Marleen is lid sinds 20/10/2023. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels en Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag.

Telefoonnummer:
 

+32 478 33 64 74

https://masbouzige.fr

vertrekdata

VERTREKDATA

Op aanvraag

praktische info

PRAKTISCHE INFO:

Op aanvraag.

OMGEVING

Sinds de bestuurlijke herindeling van Frankrijk behoort de voormalige regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk tot de nieuwe regio Occitanie. Languedoc-Roussillon grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee en aan Spanje. In het westen grenst het aan de Midi-Pyrénées. In het noorden bevinden zich de voormalige regio’s Auvergne en Rhône-Alpes. Ten oosten ligt de Provence. De Gard is het noordelijkste deel van de Languedoc-Roussillon en grenst aan de Auvergne, Rhône-Alpes, de Provence, de Middellandse Zee en de Hérault. De streek kent een zacht en zonnig mediterraan klimaat met hete en droge zomers, gematigde temperaturen in de lente en de herst. De maanden mei en september zijn ideale perioden om deze streek te bezoeken. De toeristische drukte valt dan mee en de temperaturen zijn aangenaam.

Het landschap in ‘de Languedoc’ is zeer afwisselend: bergachtige gebieden, rivierkloven, beboste heuvels, lagunes, zandstranden en bekende wijngebieden wisselen elkaar af. Je vindt er unieke bouwwerken zoals de Romeinse Pont du Gard, het kasteel van Carcassonne en de katharenkastelen. Ook talloze authentieke stadjes en dorpjes en natuurlijk de stranden aan de Middelllandse Zee-kust nodigen vakantiegangers uit toe een bezoek.

download

DOWNLOADS:

 

bottom of page