top of page

LA PARESSE EN DOUCE - SLOW DOWN AND STAY A WHILE...

Wandelvakantie Auvergne > Puy-de-Dôme > Tours Sur Meymont

La Paresse en Douce betekent vrij vertaald ‘de lieve luiheid’ en dat is precies wat wij je graag bieden: volop genieten en relaxen gecombineerd met lekker tafelen en heerlijk slapen tijdens je vakantie in de Auvergne. Een plezierig vakantie-adres gelegen in het groene hart van Frankrijk, in de rustige streek Auvergne, departement Puy de Dome: Rust, natuur, cultuur.

Je kunt logeren in een van onze vijf ruime, sfeervolle en comfortabele gastenkamers. Ook kun je gebruik maken van de bibliotheek met ondermeer veel toeristische informatie over onze regio, living met haard, WIFI, geheel ommuurde tuin met verschil-lende terrassen, een hot tub en klein zwembad. Tegenover onze B&B hebben wij een fijn, ruim en licght vakantiehuis (La Fiancée du Paresseux) voor max 4 personen met een groot balkon met prachtig uitzicht, een groene tuin en privé zwembad.

Wij ontvangen niet ‘adults only’, ook gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar zijn van harte welkom.

Table d'hote: 's Avonds organiseren wij table d’hôte (5 maal per week). Je kunt aanschuiven aan de mooi gedekte tafel en genieten van het door Henk bereide diner: verrassend, kleurrijk en lekker!!

Met plezier verwelkomen wij je in onze B&B voor een prettig en relaxt verblijf. Wij verwennen je graag met persoonlijke aandacht, een aangename ambiance en natuurlijk al het heerlijks wat uit Henk zijn keuken komt. Aandacht maakt alles leuker, mooier en lekkerder!

CONTACTGEGEVENS

Henk & Helen SLIK zijn lid sinds 19/03/2024. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels en Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag.

Telefoonnummer:
 

+33 964 39 60 93

www.laparesseendouce.nl

vertrekdata

VERTREKDATA

WANDEL-VERWEN-WEEK 18 - 25 MEI 2024

Wandelweek van 18 tot 25 mei 2024:


sportief genieten van de natuur, comfort en gastronomische verwennerij
Vanuit onze B&B kun je mooie wandelingen maken. Er loopt ook een lange wandeltocht langs: Le Tour de Pays en Livradois-Forez, een route van ca 120 km. We koppelen deze prachtige route aan een verblijf in La Paresse en Douce. Je verblijft 7 nachten in een van onze mooie kamers, incl ontbijt, 6 x wandellunchpakket, elke wandeldag vervoer naar/van de plaats van vertrek/aankomst en 7 avonden table d'hote. Kortom heerlijk wandelen gecombineerd met goed slapen en lekker eten. 

praktische info

PRAKTISCHE INFO:

Op aanvraag.

OMGEVING

De Auvergne is een prachtig vakantiegebied in het midden van Frankrijk waar het hele jaar door voor iedereen wel iets valt te beleven.

 

De typisch Franse dorpjes, de prachtige natuur en indrukwekkende cultuur, wijn en spijs… eigenlijk alles voor de sportieveling en/of genieter. Proef hier het echte Frankrijk!

La Paresse en Douce ligt in het natuurpark Livradois Forez maar ook in het glooiende landschap van het gebied dat men Toscane d’Auvergne noemt. Het is de regio tussen Clermont-Ferrand, Thiers, Ambert en Issoire. 

Opvallend is de enorme verscheidenheid aan landschappen. Je kunt heerlijk wandelen, sportief fietsen maar natuurlijk ook met de motor of auto genieten van de prachtige vergezichten. Leuke dorpjes met lokale markten, zwemmeren, kastelen, leuke en leerzame musea, steden zoals Clermont-Ferrand en Vichy, vulkanen. Maar je mag natuurlijk ook heerlijk niets doen :-)

download

DOWNLOADS:

 

bottom of page