top of page

Wandelvakantie LA MONEZE BASSE - Wandelen in het Katharenland

Wandelvakantie Languedoc-Roussillon > Aude > Limoux

Pierre Lampaert

+32 499 36 99 63

LA MONEZE BASSE werd in 2011 opgericht door Jeremy & Tania om een ideaal verblijf te creëren in het hart van het Katharenland in de vorm van prachtige comfortabele en charmante vakantiehuizen.

 

We hebben altijd een passie gehad om mensen gelukkig te maken en op de beste manier een fijne tijd te bezorgen. Doorheen de jaren hebben we gemerkt dat onze gasten vaak wat hulp kunnen gebruiken om onze mooie streek ten volle te ontdekken.

 

Jeremy besloot daarom zijn kennis in het bieden van service op maat verder te benutten en onze gasten vakanties op maat aan te bieden. Zo bieden we nu vier uiterst charmante en comfortabele vakantieverblijven aan met een warme inrichting, alsook een persoonlijke gids om uw vakantie nog onvergetelijker te maken.

 

We bieden onze gasten alle service die ze nodig hebben. Contacteer ons vandaag nog en wij zorgen voor de rest. Van harte welkom! Jeremy en Tania

CONTACTGEGEVENS

Jeremy & Tania Van Ael

Jeremy & Tania zijn lid sinds 10/11/2019. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels, Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag .

www.lamoneze.com

Tel.: +33 468 31 66 43

vertrekdata

VERTREKDATA

Op aanvraag

praktische info

PRAKTISCHE INFO:

1/2 DAGTOCHT: WANDELING & WIJNDEGUSTATIE

Rondwandeling met een start in het gezellige dorpje La Digne d'Aval, gevolgd door een wijnproeverij:

Een erg leuke kleine wandeling in de Limouxin-regio door prachtige valleien en wijngaarden. Genieten van de vele  panorama's gevolgd door een wijnproeverij op een wijndomein.

La Digne d'Aval is een mooi dorp met gezellige huisjes en een rijke geschiedenis. Een circulade is een cirkelvormig dorp. De huizen zijn gebouwd rond een as, meestal een toren of een kerk.

 • Vertrek vanuit het kleine dorpje La Digne d'Aval

 • Wijndegustatie

 • Begeleiding (Frans, Engels, Duits of Nederlands)

Wandeling: 4,5 km                Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk                Hoogte: 150 m

 

In de omgeving: de stad Limoux, de abdij van St-Hilaire

pakketprijs vanaf 45 € per persoon

DAGTOCHT: RONDWANDELING & KASTEELBEZOEK

Wandeling Les Terres Rouges en een bezoek aan het kasteel van Arques:

Een hele mooie luswandeling met prachtige uitzichten op de Pyreneeën, de Pic de Bugarach en Rennes le Château. Ontdekking van deze (kleine) Grand Canyon - Landschap uit een Western film.

De wonderbaarlijke zeer geërodeerde rode aarde vormt een opeenvolging van kleine canyons, die de ijzeroxiden prachtig hebben gekleurd met verrassende kleurtinten die variëren van wijnrood tot oranje, en van paars tot praktisch alle roodtinten. In dit soort rotsformaties vinden we veel fossielen in het bijzonder dinosauruseieren. Onder een prachtig blauwe lucht, ontdaan van alle wolken, ontdekken we dit miniatuur "Jurassic Park".

Enkele kilometers na dit prachtige landschap van de Terres Rouges opent zich een groene vallei. In deze mooie omgeving verschijnt plots de donjon van Arques, een meesterwerk van gotische architectuur.

 • Rondwandeling Les Terres Rouges, vertrek vanuit het kleine dorpje Serres

 • Gastronomische picknickmand

 • Bezoek aan de donjon van Arques

 • Begeleiding (Frans, Engels, Duits of Nederlands)

Wandeling: 13 km                Moeilijkheidsgraad: gemiddeld                Hoogte: 450 m

In de omgeving: het dinosaurusmuseum in Espéraza, Rennes les Bains, Rennes le Château

 

pakketprijs vanaf 75 € per persoon

DAGTOCHT DOORHEEN ONZE PRACHTIGE PYRENEEEN

Schitterende wandeling in onze Pyreneeën: het prachtige Etang d'Appy naast de Pic de Soularac en de Pic de St Barthélemy:

Op de zuidelijke helling van het Tabe-massief, gedomineerd door de Saint Barthélémy (2348 m) en de Soularac (2368 m), bevindt zich het prachtige meer van Appy, bekend om zijn vissen. De perfecte gelegenheid voor een rondwandeling  met een positief hoogteverschil van 800 m.

Adembenemende panorama's vanaf de Col de Cadène en de Col de l'Étang d'Appy (2025 m).

Genieten van de rust en de adembenemende uitzichten tijdens deze bergwandeling. 

 • Rondwandeling via het Etang d'Appy, vertrek vanuit het skigebied Mont d'Olmes

 • Gastronomische picknickmand

 • Begeleiding (Frans, Engels, Duits of Nederlands)

 • Optie: lift naar Col de Cadène

Wandeling: 10 km                Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot moeilijk                Hoogte: 800 m

In de omgeving: het kasteel van Montségur, de stad Mirepoix

 

pakketprijs vanaf 85 € per persoon

DAGTOCHT: WANDELING MET BOVENZICHT OP HET KASTEEL VAN MONTSEGUR

Schitterende rondwandeling op het Taulat-plateau met een prachtig uitzicht vanaf de rots van Gourgue (1618m) op het kasteel van Montségur en het massief van Tabe.

Niet te missen in het land van de Katharen: het kasteel van Montségur, gelegen op een hoogte van 1.200 m in de Ariège, symboliseert al eeuwenlang het bolwerk van het kathaarse verzet. Volgens de legende zou dit kasteel met een rijke geschiedenis de fantastische schat van de Katharen hebben gehuisvest.

Wat had de katharen ertoe kunnen brengen hier hun toevlucht te zoeken? Hoe leefden ze? Wat waren hun gebruiken en overtuigingen? Zoveel vragen die zullen worden beantwoord door het steile pad op te gaan dat naar de hoogten van Montségur leidt.

Herbeleef het epos van deze "goede mannen en vrouwen" in deze citadel!

Het panorama is immens en biedt een schitterende uitzicht over de hele regio. 

 • Rondwandeling via de rots van Gourgue, vertrek vanaf de parkeerplaats van het Château de Montségur

 • Gastronomische picknickmand

 • Begeleiding (Frans, Engels, Duits of Nederlands)

 • Optie: bezoek aan Château Montségur met uitleg over de geschiedenis van het katharisme (Frans, Engels of Nederlands)

Wandeling: 6 km                Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot moeilijk                Hoogte: 650 m

Optie Château Montségur: een extra klim van 30 à 40 minuten met een hoogteverschil van 150m

In de omgeving: het kasteel van Roquefixade, de stad Mirepoix

 

Pakketprijs vanaf  90 € per persoon - optioneel bezoek aan het Château de Montségur met uitleg 45 €

WANDELINGEN OP MAAT 

All-inclusive ideeën om te voet, in vrijheid of onder begeleiding te wandelen door het Katharenland gelegen tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee.

Duizenden paden om de Katharenburchten te bezoeken, of het prachtige natuurpark vlakbij Narbonne, om de panorama's te bewonderen en de trekvogels te observeren, de fauna en flora van de Pyreneeën of de Montagne Noire te ontdekken. We staan ​​tot uw beschikking om de ideale wandeling voor u te vinden naargelang uw wensen en uw tempo.

 

begeleide wandeling vanaf 25 € per persoon

OMGEVING

La Monèze Basse, gelegen in een oase van rust tussen berg en zee, en omringd door wijngaarden. Ontdek de geschiedenis van het Katharenland, met zijn talrijke kastelen, abdijen en middeleeuwse dorpjes en zijn omwalde stad Carcassonne. Ook de smaakpapillen komen hier aan hun trekken. Houdt u van wijn degusteren? Geen probleem. Het domein is immers gelegen in het midden van de grootste wijnregio's van Frankrijk, met als bekenste: Corbières, Minervois, Razès, Limoux (Blanquette de Limoux), Malpère en Cabardès. Verder is het heerlijk genieten van de vele lokale heerlijkheden, zoals de cassoulet, foie gras, magret de canard, truffels, of iets zoeter zoals de nougat van Limoux. Om al deze dingen te ontdekken en te proeven zijn er dagelijks leuke marktjes (bv.: markt in het Middeleeuwse stadje Mirepoix), alsook seizoensmarkten zoals de truffelmarkten tijdens de wintermaanden, 'Toques et Clochers' in de lente (voor het ontdekken van de Blanquette de Limoux), enz.

Gezien de centrale ligging van het domein kan u heerlijk genieten van talrijke natuursporten: kayak (in Alet les Bains), rafting (in Axat), mountainbike (in Limoux), hengelsport (in Limoux), ski (Ax-les-Thermes en Mont d'Olmes), speleologie (grotten van Agazou en Cabrespine), en wandelen (er zijn talrijke uitgestippelde wandelroutes in heel de Haute Vallée de l'Aude, met mogelijkheid te vertrekken vanop het domein). In de buurt (max. 30 minuten per auto): klimmen, zwemmen, golfen, wandelen, mountainbiken, fietsen, paardrijden, (zweef)vliegen, zeilen, waterfietsen, enz.

download

DOWNLOAD

bottom of page