top of page

Wandelvakantie LA BONNE VIE

Wandelvakantie Bourgogne > Saône-et-Loire > Saint Maurice Les Couches

Pierre Lampaert

+32 499 36 99 63

Kleinschalig Vakantiepark en camping met verwarmd zwembad.

In het kleine dorpje Saint-Maurice-Les-Couches vindt u een overzichtelijk en kleinschalig (3,5 ha) vakantiepark met ruime bungalows, gîtes, camping POD's en kampeerplaatsen.


Het park heeft een prachtige ligging tussen wijngaarden en bossen in de Bourgogne. Een gebied waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen en dat door UNESCO als microklimaatzone is erkend, met gemiddeld net zo veel zonuren als Zuid-Frankrijk. De regio biedt tal van bezienswaardigheden met o.a. imposante kastelen, tuinen, grotten en interessante steden.


Het park ligt in de driehoek Beaune / Autun / Chalon-sur-Saône, op circa 20 minuten met de auto van de A6 (Autoroute du Soleil) en de stad Beaune. U vindt La Bonne Vie in Midden-Frankrijk op ongeveer 770 kilometer vanaf Utrecht.

CONTACTGEGEVENS

Marianne Bakker

Marianne is lid sinds 28/12/2020. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels, Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag .

vertrekdata

VERTREKDATA

Op aanvraag

praktische info

PRAKTISCHE INFO:

WANDELEN VANAF DE CAMPING


La Bonne Vie ligt aan de door de Romeinen aangelegde Via Agrippa, die onderdeel uitmaakt van een aantal op kaart beschreven wandelroutes. Deze zijn te vinden in de nabijheid van het vakantiepark. De wandelroutes zijn met borden aangeduid en voeren u door bossen, weilanden en wijnvelden. Het landschap is gevarieerd met heuvels en dalen en biedt geregeld mooie vergezichten. Wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de receptie.

En zonder wandelroute kan het ook want de streek wordt doorkruist met smalle rustige weggetjes waar af en toe een wijnboer langs komt op zijn tractor. U kunt er elke dag op uit om weer een ander stuk te ontdekken en u maakt het net zo zwaar of gemakkelijk als u wenst.

Kenners zijn het er over eens dat de omgeving een uitstekend wandelgebied vormt. Men vindt hier plantensoorten die elders zeldzaam zijn.

Aanrader voor een wandeluitstapje is een boswandeling rond het meer van Montaubry. Ook ideaal voor een schaduwrijk verblijf op warme dagen en toegankelijk voor honden.

Of een bezoek aan 'Le Bout du Monde'. Via het schilderrijke Nolay te bereiken. Een mooie wandeling omringd door hoge rotsformaties met aan het eind een waterval (zoek niet te lang, hij kan droog staan). Het hele gebied rondom het park wordt doorkruist met kleine weggetjes die door de wijnvelden lopen. Uw conditie en interesses bepalen welke route u uitstippelt, kort of langer het kan allemaal.

OMGEVING

WANDELEN 

La Bonne Vie ligt aan de door de Romeinen aangelegde Via Agrippa, die onderdeel uitmaakt van een 14 tal op kaart beschreven wandelroutes. Deze zijn te vinden in de nabijheid van het vakantiepark. De wandelroutes zijn met borden aangeduid en voeren u door bossen, weilanden en wijnvelden.


FIETSEN 

Laat u leiden door wijngaarden, bossen en langs imposante kastelen en pittoreske Franse dorpjes.
Rondom vakantiepark La Bonne Vie bevinden zich diverse opstappunten voor mooie fietsroutes in de buurt. Bij de receptie kunt u kiezen uit 6 routes op kaart.


U hoeft dus niet bang te zijn voor diepe dalen en hoge klimmen. Een vlakke fietsroute gaat over de Voie Verte (het groene pad). De opstapplaats bevindt zich bij het Canal du Centre op circa 2 kilometer van de camping. Vanaf hier maakt u een leuk uitstapje naar bijvoorbeeld het stadje Chagny. Dit stadje is ongeveer 12 kilometer fietsen. Wilt u iets verder? Fiets dan richting naar Chalon-sur-Saône, een mooie tocht van ongeveer 25 km.


WIJNEN
In de wijnstreek genoemd Couchois rondom vakantiepark La Bonne Vie wonen meer dan 20 wijngaardeniers. Hier vindt u geen grote wijnfabrieken maar kenners die op ambachtelijke wijze, met relatief eenvoudige installaties, op traditionele wijze mooie wijnen maken. Wijnen met een eigen karakter en elk jaar weer een beetje anders. En dat maakt het leuk; er valt elke keer weer iets nieuws te ontdekken.


KASTELEN
Er zijn een heleboel kastelen in de Bourgogne te vinden. Allen met een eigen historie of verhaal en de ene nog groter en imposanter dan de andere. Op korte afstand van de camping bevindt zich het Château de Couches.
STEDEN EN DORPEN
Omgeven door indrukwekkende steden als Beaune, Autun, Le Creusot en Chalon-sur-Saône vindt u La Bonne Vie. Deze indrukwekkende steden liggen allemaal op ongeveer een half uurtje rijden van het park.

download

DOWNLOAD

bottom of page