top of page

BERGEVEAUX

Wandelvakantie Auvergne > Puy-de-Dôme > Le Perrier / Bertignat

In het zuiden van “het groene hart” van Frankrijk, de Auvergne/Puy de Dôme, op een flank tegenover de spectaculaire Col du Béal, op een 4ha groot terrein van een “ancienne ferme en pierre” uit 1920, in het gehucht Le Perrier in Bertignat ontstond in 2014 Bergeveaux.

Wij ontvangen u met plezier in onze Chambres en chalets d’hôtes / Restaurant binnen een uitgestrekt, natuurlijk en authentiek kader. 

U verblijft in ons “maison en pierre”, het Boerehuis, in één van onze twee gastenkamers ( 2 tot 4 personen ) of in één van onze drie chalets d’hôtes ( 2 tot 4 personen ), allen voorzien van alle nodige comfort, eigen terras én privacy. 

Van het ontbijt en andere maaltijden kan u genieten in ons klein doch knus en gezellig aanpalend restaurantje dat werd ondergebracht in de voormalige hooischuur met zijn nog originele stenen muren en balkenstructuur. Bij goed weer is er uiteraard het aanpalend terras met uitzonderlijk uitzicht. 

In onze tuin kan u genieten van een verwarmd buitenzwembad met zonneterras  met een uitzonderlijk uitzicht op het ons omringende gebergte. 

Om uw verblijf nog aangenamer te maken beschikken wij over recreatieve buitenruimten voor zowel volwassenen als kinderen met een speeltuin, petanque-baan, onze befaamde hangzetels, voetbaltafel, enz … en tot slot onze “mini-ferme” met onze kippen, eenden, geiten, paarden en niet te vergeten onze ezel Coco, intussen door onze gasten uitgeroepen tot de mascotte van Bergeveaux.

CONTACTGEGEVENS

Johan Lehardy is lid sinds 19/09/2019. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels en Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag.

Telefoonnummer:
 

+33 631 02 93 37

www.bergeveaux.com

vertrekdata

VERTREKDATA

Op aanvraag

praktische info

PRAKTISCHE INFO:

Op aanvraag.

OMGEVING

Bergeveaux is gelegen in Le Perrier, één van de 42 gehuchtjes binnen de gemeente Bertignat die +/- 400 inwoners telt en die gelegen is langsheen de D906 tussen de steden Ambert ( 6 km ) en Thiers ( 40 km ) in de Puy de Dôme, één van de 4 departementen binnen de Auvergne, het groene hart van Frankrijk.

 

Bergeveaux ligt op net geen 600 m hoogte in “Livradois Forez”, dat samen met “Haut Livradois” een groots heuvelachtig natuurpark vormt.

 

Vanuit Bergeveaux kan u in Ambert voor alles terecht : de wekelijkse markt op donderdag, winkelen, leuke terrasjes, een groot zwem- en vismeer met in de zomermaanden rondom tal van activiteiten voor kinderen, voor dagelijkse boodschappen kan u er terecht bij Inter Marché, Carrefour, Aldi, enz… In geval van nood kan u zelfs terecht in het stedelijk ziekenhuis van Ambert.

 

Vanuit Bergeveaux heeft u een zicht op de groene vallei met de rivier La Dore, gekend om zijn wilde zalmforel, de Col du Béal, Col de Chansère en Col des Sypière.

Vanuit Bergeveaux heeft u tal van mogelijkheden wat betreft activiteiten, uitstappen, enz ….

Hierbij een greep uit het aanbod:

- Eindeloos wandelplezier via wandelfiches en uitstekend bewegwijzerde wandelroutes in volle natuur.

download

DOWNLOADS:

 

bottom of page