top of page

Wandelvakantie VEI LOU QUERI - Langs de bronnen van de Franse plattelandsleven

Wandelvakantie Limousin > Creuse > Moutier-Malcard

Uw volgende vakantie in het groene hart van Frankrijk? Onze prachtige plek in deze onbekende regio is daarvoor het ideale uitgangspunt. Wij bieden een gastvrije ontvangst in het verstilde en waterrijke heuvellandschap. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Na uw uitstapjes is het goed toeven in ons rustig gelegen en comfortabele “maison de maître” met prachtige tuin.

Er is van alles te doen en te beleven. In alle gevallen verblijft u in het ook volgens de Fransen zelf nog echte Frankrijk!

We hebben 3 chambres d'hôtes (B&B) en een gîte voor 4 personen. Je kunt 's avonds ook bij ons eten. Je kunt het aantal nachten boeken naar eigen keuze of kiezen voor een van de arrangementen.

CONTACTGEGEVENS

Corrie de Hoog

Corrie de Hoog is lid sinds 17/07/2016. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels, Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag .

www.veilouqueri.com

+33 6 83 23 95 69

+33 5 55 80 66 08

vertrekdata

VERTREKDATA

Op aanvraag

praktische info

PRAKTISCHE INFO / PRIJS

Wij zijn zelf grote wandelliefhebbers en hebben er hier inmiddels heel wat kilometers op zitten, samen met onze hond en met gasten. Wij wonen in het noorden van de Creuse. In het kader van ons 10-jarig bestaan organiseerden wij in 2012 voor het eerst een door ons uitgezette en begeleide wandeltrektocht ter kennismaking met het zuiden. Het was een groot succes, vandaar dat hij op het programma blijft staan voor groepen vanaf 8 personen.

8-daagse begeleide wandeltrektocht door de Creuse, volledig verzorgd, met bagagevervoer - prijs op aanvraag

Het landschap van de Creuse wordt gekenmerkt door veel groen en water. Een streek voor liefhebbers van ongerepte natuur, veel rust en volop ruimte. Werkelijk alles werkt daar aan mee. Het coulissenlandschap met de weiden die als het ware gedecoreerd zijn met het bruin en wit van de Limousin en Charolais koeien.

De lieflijke heuvels, doorsneden door rivieren, beekjes en paden. De oude eiken, wilde fruit- en kastanjebomen, houtwallen, bossages, meertjes en meren. En laten we vooral niet de gastvrije bevolking vergeten, bij wie de mentaliteit van de 'campagne' nog de boventoon voert.

De dag van aankomst word je verwend met een heerlijk diner. Zondagmorgen vertrekken we gezamenlijk naar het startpunt van de wandeling en maken we de eerste kilometers. De volgende dagen wandelen we door weiden en (Douglas) dennenwouden, over heuvels en heidevelden, langs beekjes, watervallen en meren, waaronder het grote Lac de Vassivière. De route loopt ook over het midden in het meer gelegen eiland met kasteel, beeldenpark en kunstcentrum. Op vrijdag wandelen we weer terug naar de auto’s en vertrekken we na de picknick weer naar huis. Tijdens het afsluitende diner kunnen we napraten over onze belevenissen. Na het ontbijt op zaterdagmorgen vertrek je weer naar huis of je boekt een of meer nachtjes bij.*

Het arrangement begint en eindigt in onze chambres d’hôtes. Onderweg eten en slapen we elke nacht ergens anders; in een hotel, gîtes (vakantiehuisje) en/of chambres d’hôtes. In de chambres d’hôtes en het hotel deel je met z’n tweeën een kamer al dan niet met eigen badkamer. De gîtes bezetten we met meer mensen. Voor die nachten neem je ook een lakenzak, kussensloopje en badhanddoek mee. De bagage wordt vervoerd met onze auto. Je draagt uiteraard wel een dagrugzakje. We lunchen à la Française, d.w.z. een ”wat-de-pot-schaft” menu in een eenvoudig restaurant of we picknicken onderweg.


Het aantal kilometers verschilt per dag. Het gemiddelde is 17 km. Omdat onze eigen auto paraat is, bestaat de mogelijkheid een dagdeel rust te nemen. Rond het Lac de Vassivière kan je eventueel afsnijden via een bootverbinding. 

 

In de prijs is inbegrepen :
> 7 nachten logies/ontbijt (chambres d’hôtes, hotel, gîte)
> 7 lunches (menu ouvrier of picknick)
> 7 diners inclusief wijn
> bagagevervoer
> begeleiding
> afscheidscadeau

Niet inbegrepen zijn andere consumpties en het vervoer van en naar uw huis. Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum 12.

Datum: te bepalen bij inschrijving.

* Verlenging van het arrangement (ervoor of erna) is mogelijk. Prijs per nacht inclusief ontbijt en diner € 69 p.p. (op basis van 2 personen per kamer).

ONZE VERSCHILLENDE ARRANGEMENTEN:

 

Wandelweek  "Veï Lou Quéri" - 8 dagen

Combinatie-wandelarrangement  "In de voetsporen van Zizim" - 8 dagen


 

OMGEVING

De Creuse is het noordelijkste departement van de regio Limousin. Hartje Frankrijk en toch een van de minst bekende streken. Nee, onze streek staat niet in de top tien van welke Quote dan ook. In feite is het een van de minst bevolkte streken van Frankrijk. We hebben geen grote steden, geen industriegebieden, geen kantoor- of pretparken, geen TGV, geen autoroute, geen luchthaven.

 

Is dat nu juist wat u zoekt............? Dan is de Creuse uw bestemming.

Het is namelijk dé streek voor de liefhebbers van natuur, rust en ruimte. En werkelijk alles werkt daar aan mee.

Het coulissenlandschap en de lieflijke heuvels, doorsneden door rivieren, beekjes en paden. Met oude eiken, wilde fruit- en kastanjebomen, houtwallen, bosschages, meren en meertjes. En de weiden die als het ware gedecoreerd zijn met het bruin en wit van de Limousin- en Charolais kuddes.

 

En laten we vooral niet de gastvrije bevolking vergeten, bij wie de mentaliteit van de 'campagne' nog de boventoon voert. Niet voor niets streken hier indertijd al beroemde schilders, schrijvers en componisten neer, als Monet, George Sand et Chopin.

En de Creuse is sindsdien niet veel veranderd.

De Creuse wordt dikwijls het grote groene hart van Frankrijk genoemd, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
Het heuvelachtige coulissenlandschap is een waar paradijs voor elke wandelaar.
Van kilometervreter tot mijmeraar, voor wandelingen van een uur tot meerdaagse tochten.
Ieder op zijn eigen wijze kan genieten van de stilte en de prachtige omgeving.
Het hele jaar door, elk seizoen heeft zijn bekoring.

In de hele Creuse zijn meer dan 2.500 km uitgezette wandelroutes beschikbaar.
Vrijwel elke gemeente heeft meerdere eigen wandelroutes.
Wij stelden zelf een groot aantal routes vast vanuit ons huis en in de buurt, variërend van 1 tot 10 uur zuivere looptijd.
Daarnaast selecteerden we de mooiste wandelingen in de nabije departementen..
Voor de trektocht verplaatsen we ons naar het zuiden van de Creuse.

Alle routes geven een goed beeld van de echte Creuse, van de rijke geschiedenis,
uitbundige flora en fauna, met mooie uitzichtspunten en wellicht onverwachte ontmoetingen met de vriendelijke Creusois.
Routebeschrijvingen, topografische kaarten en een GPS zijn voorhanden, evenals deskundig advies en begeleiding.

Je wordt gastvrij onthaald in ons comfortabele en gezellige huis met prachtige tuin en verwend met heerlijke en gezonde maaltijden "uit eigen tuin".
 

Zet de stap naar een wandelvakantie in het ook volgens de Fransen zelf nog echte Frankrijk!

download

DOWNLOAD

bottom of page